Марките и продуктите контактни лещи – да се доверяваме ли на всички и доколко?

no-brand-t-shirtМоже би знаете, че много от продуктите-разтвори, контактни лещи, цветни лещи и капки за очи даже, се предлагат от определени фирми под някаква марка, но те не са произведени от тези компании, а само брандирани (надписани с лого, име) от тях с техни имена. Те обикновено са по-евтини от марковите оригинални продукти. Дали да ги използвате?
Тези продукти са безопасни и одобрени за употреба щом вече се предлагат. Но има потенциални проблеми. Почти винаги тези марки продукти са произведени от по-стари технологични материали (при лещите това е например т.н. материал ХЕММА), което няма как да ви предложи същото качество като на по-новите продукти.
Но има и по-голям проблем: Както знаете, не бива да сменяте продуктите си без консултация с очен лекар или контактолог, за да сте сигурни, че новият продукт ще е подходящ за вас и съвместим с контактните ви лещи. Тези марки обикновено са съвсем непознати и не обследвани от лекарите. Също така, следващия път, когато купувате от същата марка не е сигурно, че продуктът ще е същият! Ако компанията, която го предлага, е сменила доставчика, продуктът няма как да е същият, ще е същата само марката! Продуктът може вече да не е подходящ за вашите очи или контактни лещи. Нашият съвет е: не винаги цената е определяща, особено, когато се касае за здравето на вашите очи. Не правете компромис, консултирайте се винаги с вашия контактолог, офталмолог или оптик относно продуктите за очи. Това важи най-вече за контактните лещи, разтворите и капките за очи. Продукти, които слагате във вашите очи! Също така, спокойно можете да погледнете и в интернет – има много информация, както за производителите, така и за самите продукти. Посетете оригиналните страници на производителите, ориентирайте се в новите технологии и предложения.

Реклама

Здравейте:)

Вече с нов дизайн. Очаквайте скоро….Всичко за света на оптиката и очите!

Реклама