За ОПТОбг

OPTObg

Първото българско онлайн оптично списание

Знаете ли кое e най-хубавото на онлайн изданията? Това, че никога не ти се налага да ги търсиш по будките за вестници или да чакаш пощальона да ти ги достави в “прилично” измачкан вид.
“Е, трябва ви компютър!”- ще кажат скептиците и ще напомнят, че един компютър струва доста повече от който и да е хартиен вестник. И ако в наши дни все още не разполагате с компютър наблизо или никога не сте ползвали Интернет, по-добре ще е да се оттеглите в пенсия и да се занимавате само с животновъдство
(но вече и затова ще ви е необходим компютър).

OPTObg стартира през 2004г.  Днес, 7 години по-късно онлайн списанието е обновено напълно, за да предложи на посетителите повече информация, възможности и интересни теми.
Новите тенденции идват и стават част от средата, която ни заобикаля. И както забелязва екипът на OPTObg, проблемът на новите тенденции е, че понякога се представят на хора със стари виждания. Затова ние призоваваме: Внимание! OPTObg е зона, свободна от „дървени философи” и хора с разбирания, които са били на мода през юрския период.

OPTObg е най-посещаваният български сайт на тема оптика.

OPTObg се стреми да отговаря професионално на всеки въпрос, свързан с оптиката, очите и здравето. Стремежът на OPTObg е да бъде своеобразна енциклопедия, предоставяща на достъпен език разнообразие от материали, посветени на здравето на очите, актуалното, новото и модерното в оптичния свят, различните заболявания и състояния на очите и начините за тяхното диагностициране и лечение.

В OPTObg е заложена концепцията за достъпна, компетентна и
изчерпателна информация – образователни материали и авторски статии,
изготвяни от практикуващи оптици и офталмолози и водещи специалисти в различни области на оптиката, както и материали, предоставени от водещи оптични компании. Това прави сайта надежден ориентир както за широката аудитория, така и за практикуващите в областта на оптиката.

Всяка от рубриките в OPTObg притежава собствена специализация и насоченост:

Рубриката „Очилата“ предлага най-актуалното от областта на
диоптричните и слънчевите очила, съветва читателите как да изберат подходящите за тях очила, информация за видовете оптични стъкла и още много информация, свързана с очилата.

В „Контактни лещи“ е включена информация за видовете контактни лещи, новости и разработки в областта на контактологията и производството на контактни лещи, как да се грижим за контактните лещи и много интересни данни. Също и различни статии, представящи определен вид контактни лещи.

Рубриката „Здраве за очите“ е посветена на заболяванията, състоянията и проблемите, свързани с очите, предоставя информация за методите на лечение и профилактика. Разглеждат се продукти, които могат да помогнат. Тук всеки може да направи справка за функциониращите оптики и очни центрове.

Рубриката „Купувайте умно” ориентира читателите как да изберат подходящия за тях продукт и къде биха могли да го намерят. На база дългогодишен информационен опит в областта на оптиката в България – като пазарна конюнктура и предлагане, сме си позволили да предпазим читателите от грешки, допускани при избор на продукт, свързан със здравето на очите.

В „Ревю” ще имате възможност да се запознаете с най-актуалните тенденции на марки слънчеви и диоптрични очила, стъкла за очила, контактни лещи, нови и интересни продукти от областта на оптиката.

Рубриката „Събития” ще ви запознае с последните мероприятия, симпозиуми, изложения, конгреси и изобщо всички активности в областта на оптиката в България, които заслужават вашето внимание.

Ще се радваме, ако имате желание и ни изпратите ваши предложения за теми, статии или интереси, които можем да публикуваме в OPTObg. Ние ще ги разгледаме и ще ви уведомим за евентуално публикуване.

OPTObg ще става все по-информационно онлайн издание, ще разширява своята база данни и ще се стреми да запознава и образова читателите с всичко от областта на оптиката.