Видове оптични стъкла

optical_lens1

Можете да научите повече за диоптричните очила от тази статия, отнасяща се до стъклата за очила. Тук можете да почерпите и основни идеи за това как да изберете подходящите стъкла за вашите очила и да се консултирате с вашия оптик.

Краткото описание по-долу предоставя информация за наличните покрития, дизайн и материали. Като тук те се разглеждат по скоро информативно, отколкото подробно. Можете да намерите в други статии по-подробно описание на видовете стъкла за очила.

Стъкла с висок индекс (на рефракция)
Ако не харесвате дебелите и неестетични диоптрични стъкла за очила, опитайте стъклата с по-висок индекс на материала. Те са чувствително по-тънки и по-леки. Индексите варират и могат да са nd=1.5, 1,523, 1.56, 1,6, 1,61, 1.67, 1,7, 1,74, 1.76…Тези обозначения търсете на опаковките на стъклата. Подходящи са за високи диоптри.
high_index
Асферични стъкла
Асферичните стъкла са идеални за високи диоптри, защото те са по-плоски и по-тънки. Те също така предоставят по-добра визия от обикновените сферични стъкла и с тях изглеждате по-добре, защото те не смаляват окото. Подходящи са за плюсови стъкла за очила.
asph.
Покрития
Антирефлексното покритие (AR), устойчивото на надраскване твърдо покритие и UV покритието са възможностите, които подобряват зрението ви и външния вид, увеличават устойчивостта на вашите очила и защитата на очите от вредните слънчеви лъчи.
coatings
Фотохромични и оцветени стъкла
Фотохромичните стъкла потъмняват на слънце и са удобни за хора, които прекарват много време на открито. Също така козметични оцветени стъкла могат да се направят допълнително като вариант за вашите очила. Бели органични стъкла, които могат да бъдат тонирани по ваш избор на нюанс.
photo Мултифокални стъкла
Бифокални и трифокални стъкла се произвеждат в много различни варианти, в зависимост от това дали ще сте пред компютъра по цял ден или играете голф, работите като автомонтьор, рисувате или др. Ето какво трябва да знаете, за да изберете правилните бифокални или трифокални стъкла, подходящи вашата пресбиопия.

BiFocalПрофесионален бифокал и трифокал.
Със специалното си предназначение мултифокалните стъкла могат да помогнат на хората над 40-годишна възраст да изпълнят определени задачи у дома или на работното място по-удобно.

Очила за четене
Когато достигнете 40-годишна възраст и зрението ви е все още задоволително, най-вероятно ще се нуждаете от специални очила за четене, които да ви помогнат да видите дребния шрифт в менюто.

Прогресивни стъкла
Прогресивните стъкла могат да направят всичко, което едни бифокални или трифокални не могат. Те са стъпка напред. Трябва да ги вземете в предвид, ако имате пресбиопия.
progressive
Поликарбонатни стъкла за очила
Поликарбонатните стъкла са много устойчиви на въздействие и по-тънки в сравнение с обикновените органични стъкла. Те са много добро предложение за активните хора – особено децата.
Стъклата за очила от материала трайвекс са още по-здрави и устойчиви.

Wavefront стъкла
Тези стъкла, създадени по Wavefront технологии могат да коригират по-добре специфични зрителни проблеми. Една забележителна полза е възможността за по-добро виждане през нощта.

Търсете в другите статии по-подробна информация за видовете стъкла за очила, покрития и технологии.

Реклама

Коментари

Един коментар в “Видове оптични стъкла”
  1. Елена каза:

    Колеги моля публикувяйте повече информация за Фотохромичните стъкла. Клиентите са крайно незапознати с този вид стъкла и не знаят техните предимства и недостатъци.Има случеи в които за определени заболявания се изисква точно определено оцветяване което облекчава зрението и т.н.т.

Изкажете своете мнение