Условия за ползване

Нашата мисия
Стремежът на авторите на онлайн списанието OPTObg е да предоставят възможно най-изчерпателна и актуална информация, свързана с оптиката, очите и здравето на очите. Въпреки това, информацията на този сайт не може по никакъв начин да замени консултацията с оптик, контактолог или офталмолог.
Статиите и материалите имат информативен характер и не представляват специализирани научни трудове. Целта им е да дадат обща представа за заболяванията и състоянията на очите, начините на корекция и диагностика.


За
OPTObg и самолечението

OPTObg не носи никаква отговорност за действия или бездействия, продиктувани от публикуваната в сайта информация, съобщения и линкове.
Самолечението и отлагането на консултация с лекар могат да имат тежки и дори фатални последици за здравето на очите ви.

Финансиране
Този сайт се финансира чрез продажба на реклами и спонсорство. За да получавате само пълноценна, обширна и достоверна информация, всички рекламни съобщения са ясно обозначени:

Рекламните карета (банери) са обозначени с надпис „Реклама“ в горният ляв ъгъл.

Рекламните статии са обозначени с надпис  „Платено съобщение“ в началото на материала.

Текстовете, които не са обозначени като реклама не са повлияни от никакви допълнителни финансови интереси и са създадени единствено с цел да ви информират според познанията, съвестта и разбиранията на авторския колектив.

Сигурност и поверителност. Информация от потребителите

OPTObg.com е собственост на Солей ООД. Някои услуги на сайта изискват регистрация. По време на тази доброволна регистрация е възможно да ви бъде поискана лична информация: имейл адрес, парола, пол, дата на раждане, интереси, хобита и други подобни. Тази информация ни позволява да усъвършенстваме сайта и да го правим по-функционален и лесен за употреба от вас – нашите потребители, както и да установим по-добре вашите нужди и интереси. Също така, тази информация ще ни помогне да възстановим вашите данни в случай на изгубена или забравена парола.
Солей ООД, чрез OPTObg, не желае да получава конфиденциална или защитена информация от потребителите на този сайт. Всички материали, информация и други съобщения, излъчени или изпратени към/от този сайт, ще се считат за неповерителни и непредставляващи предмет на права. Работата с личната информация, която вие по желание можете да изпратите до OPTObg е под закрилата  на Закона за защита на личните данни. Нямате право да излагате или изпращате от или към този сайт каквато и да е незаконна, обидна, клеветническа, неприлична, порнографска или друга информация, която е в нарушение с действащите закони. Ние не продаваме и не отдаваме под наем, на лизинг или по какъвто и да е друг начин изпратената от вас лична информация на трети лица. Анонимността на предоставената от вас лична информация при регистрация, абониране за бюлетин или участие във форуми ще бъде гарантирана според етичните норми и изискванията регламентирани от Закона за защита на личните данни.

Правила за използване на сайта
Солей ООД, като създател и собственик на тази интернет страница, а именно – OPTObg.com, ви дава право да зареждате и разглеждате всички материали, които са публикувани в тази интернет страница  само за лична употреба с нетърговска цел, при условие, че спазвате и се съобразявате с всички авторски права и съответните означения. Не се разрешава материалите на този сайт да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този сайт материали в други сайтове е забранена. Материалите на този сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

Права и отговорности
Солей ООД
не носи отговорност за съдържанието на изображения, картинки, текстове, документи и друга информация, генерирани от потребители в сайта OPTObg.com, но Солей ООД си запазва правото да премахва и/или променя по всяко време и по своя преценка всеки един материал, генериран от потребител.
Разрешава се използване на цели или части от съдържание, публикувано в този сайт  в обема и вида, предоставени чрез RSS канал на съответния раздел на сайта, при условие, че това не причинява вреди за Солей ООД (OPTObg.com) и техните услуги, при ясно текстово обозначаване на името на съответния сайт и посочване на линк към него. Информацията, получена чрез RSS канал не може да бъде пряко или непряко изменяна, разпространявана и/или възпроизвеждана като производни RSS продукти. Солей ООД си запазва правото да преустанови подаването на информация чрез RSS канали по всяко време, без да дължи предварително уведомление.